Det finns få saker som är så härliga, utvecklande och spännande som att resa. Resor är ofta något vi har glädje av både inför, under själva resan och efteråt. Men resor kan ibland innebära en del krångel och ovisshet – hur tar du dig bäst från punkt A till B, vilka sevärdheter är viktigast att besöka, vad måste du packa ned i resväskan? Listan med frågor och potentiella problem kan göras lång.

Som tur är finns det idag en mängd smarta reseappar där ute, som hjälper dig att hitta rätt och fokusera desto mer på njutningen i att resa. Att ha all guidning du behöver i mobilen är dessutom otroligt smidigt, jämfört med att som förr i tiden släpa runt på kartor och böcker om vårt resmål. Här ska vi tipsa dig om 6 bra reseappar att ladda hem innan du ger dig ut på din nästa färd!

 1. Google Maps
  En oumbärlig app när du vill hitta bra resmål, såväl utomlands som i Sverige. Du kan också söka efter populära restauranger, bra mataffärer, bankomater med mera. Med hjälp av Google Maps kan du utforska platsen du besöker på ett roligt och enkelt sätt, och har chans att upptäcka spännande saker som det inte står om i turistguiderna. 
 2. PackPoint
  PackPoint är appen som hjälper dig att organisera vad du behöver packa inför din resa. Du fyller i hur länge du ska vara borta, hur vädret ska vara, vilka aktiviteter du kommer att ägna dig åt – och vips så får du ett förslag på en praktisk packningslista. Guld värt för dig som avskyr att planera och försöka förutse vad som behöver läggas ned i väskan!
 3. Bravolol
  Det här är appen för dig som vill kunna göra dig förstådd och kommunicera med lokalborna. Bravolol hjälper dig att hitta fraser och ord på hela 13 olika språk, och kan spela upp det du söker på så att du vet hur det ska uttalas. Fungerar dessutom i offline-läge, till skillnad från exempelvis Google Translate. 
 4. TripAdvisor
  En klassisk reseapp som gör att du med hjälp av din telefon kan upptäcka vilka restauranger, sevärdheter mm som brukar vara bra och uppskattade. Här lämnar gäster och besökare recensioner på de platser man besökt, vilket du kan dra nytta av för att välja ut guldkornen och undvika nitlotterna i området. 
 5. Airbnb
  Airbnb hjälper dig att hitta alternativa typer av boenden på ditt resmål – här kan du hyra allt från lägenheter till sommarstugor och herrgårdar. Ett roligt sätt att göra sin resa extra unik och minnesvärd, jämfört med när man bor på en vanlig hotellkedja! 
 6. Lonely Planet
  Genom Lonely Planets app kan du läsa de klassiska guideböckerna för massvis av olika städer, men i en mer uppdaterad och komprimerad form. Här hittar du allt du behöver för att välja ut dina drömmars resmål, och mängder av tips på vad du kan hitta på när du väl är där. En bred och pålitlig bank av information och inspiration! 
Posted in Övrigt
Share this post, let the world know

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *